Skip to content
naar overzicht

Kunsteducatie

“Cultuuronderwijs daagt leerlingen uit om een creatieve, onderzoekende houding te ontwikkelen. Die heb je nodig in deze tijd, waarin het steeds belangrijker wordt dat je kennis kunt combineren, kunt samenwerken en oplossingen voor nieuwe problemen kunt vinden.” aldus Minister Bussemaker.

Vanaf 2017 zijn wij een creatief partnerschap aangegaan met theatermakers Het Filiaal. Deze samenwerking is voor 4 jaar. Zij helpen ons cultuur nog meer in school te brengen.

Leerlingen en leerkrachten bekijken de voorstellingen van Het Filiaal en gaan aan de slag met verdiepend lesmateriaal. Niet alleen ter voorbereiding op een theaterervaring, maar ook om kinderen te verleiden buiten de lijnen te denken en ze te stimuleren om op een andere manier naar de wereld te kijken.

Kunst leert kinderen ruimdenkend te zijn; zo kijken ze door allerlei brillen naar de wereld om zich heen. Goed kunstonderwijs is van belang bij het ontwikkelen van creatief vermogen. Juf Fee en juf Lori leggen in deze film uit hoe De Ridderhof kunst en cultuur een plek geeft in ons onderwijs.